Corsari

corsari-2016-11-06-11-54Sommige oude meisjesboeken heb ik nog helemaal niet lang. Ik scoor ze bij de kringloop, waar ze vaak geen idee hebben wat ze wegdoen. Deze Willy Corsari kostte 60 cent! En het was ook vanwege die naam dat ik het meenaam, mijn moeder had vroeger verschillende Corsari's in de kast staan, die ik na verloop van tijd ook lezen mocht. Ik was er van onder de indruk, het waren zwaartillende boeken over moeilijke dilemma's, ik herinner me vooral De Man Zonder Uniform.
Bobbed en Shingled (1927) is zo lichtvoetig als het maar kan, over een "grootmamaatje" en haar gekortwiekte kleindochters.

Dit bericht is geplaatst in autobiobibliografie met de tags . Bookmark de permalink.

2 Reacties op Corsari

  1. Ferrara schreef:

    Mijn moeder was een fan van Corsari.
    Zelf herinner ik me Wiek's wonderkind. Tig keer gelezen.

  2. lethe schreef:

    Ik heb van mijn moeder Alleen maar Peter geërfd, maar die staat niet eens in Goodreads. Ik zal hem eens opdiepen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.