winterboek

winterboek-2016-10-02-10-05winterboek-3-2016-10-02-10-07winterboek-2-2016-10-02-10-06

 

 

 

 

 

 

 

Dit Winterboek van de Wereldbibliotheek komt bij mijn oma vandaan. Zij was in die winter 25 jaar, en in mei daarvoor met opa getrouwd. Ze hadden het niet breed in die tijd, ik ben heel benieuwd of ze het van iemand gekregen heeft, of dat het misschien iets was waar ze bewust voor ingetekend had. Ik heb sowieso geen idee of oma graag las. Ze was van het breien: kleertjes voor mij, en van die kniekousen met net te strak elastiek.
Ik heb mijn eerste horloge van haar gekregen, en mijn eerste gouden ring. Door mijn huis verspreid staan nog wat kleine snuisterijtjes van haar, onder andere het koperen theepotje dat ze mij als heel klein kind al beloofd had. Een sleetje van Hindelooper schilderwerk, en een boeddha'tje. En haar dagboeken die enkel zakelijk vermelden wat er gebeurde op die dag. Pa overleden. Scheidsrechter Benfica omgekocht.
Zo vindt ieder een eigen manier om het leven te dragen.

Dit bericht is geplaatst in autobiobibliografie met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *