geen grapke

dorp-2016-10-25-10-59Gekocht in Groningen, 29 december 1972, tegelijk met Parcival dus.
Mijn Dorp in Friesland is een verzameling korte verhalen van Cissy van Marxveldt, die spelen in de omgeving van Oranjewoud, waar zij opgroeide. Ze ging naar de HBS in Heerenveen. Kortom het landschap van mijn jeugd. En de taal van mijn jeugd, elke keer opnieuw geniet ik weer van de Friesismen die bewust in deze verhalen gebruikt worden.
Ze geven een beeld van een tijd, niet alleen van het landschap maar ook van de menselijke verhoudingen zo rond 1900. Over die boerenjongen die verliefd werd op een meisje uit het grote huis, en hoe dat voor haar nooit iets anders weest was as 'n grapke.

Dit bericht is geplaatst in autobiobibliografie met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *