Cissy

cissy-2016-10-26-10-34Het zal niemand ontgaan zijn dat ik een groot fan ben van Cissy van Marxveldt. Ik heb haar boeken in soorten en maten: een paar oudjes die nog van mijn moeder zijn geweest, nog een heel oudje uit een antiquariaat, een paar WitteRavenPockets (meestal gruwelijk hertaald) en dan deze serie die eind jaren '60, begin jaren '70 opgeld deed. Ik herinner me dat er toen ook een vreselijk leuke tv-serie was van 'n Zomerzotheid. Van Marijke had ik ooit alleen het eerste deel (ook een oudje van mams, met illustraties van –wie kent hem niet- Hans Borrebach). En Zomerzotheid en Joop ter Heul bezat ik als soepboek. Van die afgeschreven biep-exemplaren waar je wel soep van kon koken.
Toen ik naar Groningen verhuisde heb ik op Marktplaats frisse nieuwe exemplaren aangeschaft. En ja, toch minstens eens in de twee jaar herlees ik ze. Omdat de heimwee toeslaat, naar simpeler tijden en mooiere auto's. En de geintjes van Cissy.

Dit bericht is geplaatst in autobiobibliografie met de tags . Bookmark de permalink.

9 Reacties op Cissy

 1. Liesbeth schreef:

  Ik ook! Vind ze nog steeds geweldig.
  Heb je ze ook als e-book?

  • Hella schreef:

   Nee, maar dat hoeft ook niet, van deze zal ik de echte exemplaren nooit wegdoen. Of hooguit ruilen tegen originele uitgaves.

   • lethe schreef:

    Aan de andere kant, met die mooie omslagen en de illustraties van Anke zijn deze ook het bewaren waard. (Ik heb ooit nog eens bijbehorende boekenleggers geborduurd.)
    De laatste keer dat ik 'n Zomerzotheid herlas, verzuchtte ik: "Nog zoveel nieuwe boeken om te lezen, en zo weinig tijd, en wat doe ik?"
    Maar het is dan ook een comfort read.
    Mijn Witte-Raven-Cissy's heb ik wel allemaal weggedaan, op Puck van Holten en Hazehart na.

 2. Berdien schreef:

  Een ontzettend leuke reeks die ik met liefde heb weggegeven aan een nichtje in een rolstoel. Ik heb er ook bijzonder van genoten, maar of er een tv serie van is geweest is mij ontgaan.

 3. Ferrara schreef:

  Jammer, ik heb ze destijds bij de zoveelste verhuizing van kamer naar kamer weggedaan. Gebrek aan ruimte.

 4. lethe schreef:

  Er is nog een schone taak voor je weggelegd op Goodreads. Veel van haar titels staan er nog niet in, laat staan met covers (mijn Cissy-boeken zijn allemaal ingevoerd).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *