westwerken wegwerken

corvey-2016-09-18-11-12Nu ben ik het werkelijk niet met mezelf eens. Corvey is schitterend, en westwerken fascineren me. Het feit dat zo'n klooster er al 1200 jaar staat, dat er sprake was van een "karolingische Gesamtbaukonzeption," dat ik me overweldigd voelde toen ik het zag, door de schoonheid en de ouderdom … dat alles komt bij me boven nu ik dit boek weer eens ter hand neem.
Gelezen heb ik het nooit want het is veel te technisch, het staat vol nauwkeurige metingen die van alles moeten bewijzen. Het was op diezelfde vakantie als die naar Hildesheim, 1986, ik was nog lang niet afgestudeerd maar de fascinatie voor de (pre)romaanse bouwkunst was er al, wie weet heb ik het gekocht met het oog op een eventuele afstudeerscriptie, later. Ik denk dat ik er voor de Friese kerkjes nog wel eens in gekeken heb, voor het hoofdstuk "gereduceerde westwerken."
Het boek is te mooi en te belangwekkend om naar de kringloop te doen, te specialistisch om op Marktplaats te zetten. Ik denk dat ik binnenkort maar eens de antiquaar ga opzoeken die de rest van het boekenbezit van paps heeft opgekocht. Dan vindt het een gelukkige nieuwe eigenaar.

Dit bericht is geplaatst in autobiobibliografie, kunst met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *