moderne kunst

arnasonArnason is de moderne tegenhanger van Janson. Verplichte kost. Ik heb het gekocht in Londen, bij Foyles. Ik pak het uit de kast en denk: waarom ruikt dit zo muf, zo vochtig? Zelfs Janson van de rommelmarkt ruikt zo niet. Tot het me te binnen schiet dat het in een container naar Nigeria heeft gezeten, daar waarschijnlijk weken op de kade heeft gestaan …
Hoe lang we ook een leven gedeeld hadden, van de boeken was het altijd duidelijk. Boek van jou, boek van mij. Arnason was van mij.
Vooral bij moderne kunst heb ik heel erg ervaren dat je iets meer gaat waarderen naarmate je er meer van weet. Al loopt deze kennis maar tot 1977. Het woord post-modernisme komt er nog niet in voor.

Dit bericht is geplaatst in autobiobibliografie, kunst met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *