fonteinen

symbols 2016-09-05 11.24De Dictionary of Subjects & Symbols in Art is de seculiere tegenhanger van Timmers. Er staan weliswaar ook bijbelse personages en gebeurtenissen in, en ook heiligen beschreven met hun attributen, maar daarnaast ook klassieke goden, personages en scènes uit mythen en legenden en heldensagen, diverse gebruiksvoorwerpen en hun mogelijke betekenis op een schilderij, de mogelijke betekenis van omgevingen (waarvoor staat een fontein, een ruïne), hoe beeldde men de vier temperamenten uit … je kunt het zo gek niet bedenken of het staat erin.
En dat is dus zoiets waarbij je niets hebt aan google. Of toch, laat ik dat eens uittesten. What does a fountain mean in art. Krijg je eerst alleen de fountain van Duchamp, dus –Duchamp erbij, krijg je andere fonteinen en fountain pens. Maar niet "a source of water, hence, symbolically, of spiritual life and salvation."
Op de voorplaat staat de Verkrachting van de dochters van Leucippus van Rubens afgebeeld, allemaal bloot vrouwenvlees, dat heb ik maar zwart gekleurd toen we naar Oman verhuisden, want dit boek wilde ik niet kwijtraken.

Dit bericht is geplaatst in autobiobibliografie, kunst met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *