godinnen

godinnen 2016-08-04 09.47Dit boekje kocht ik bij De Slegte in Leeuwarden, maar ik kende het al veel eerder, en ook Goddesses in older Women. Shinoda Bolen schrijft toegankelijk en wijs, zij is ook weer zo'n vrouwengoeroe, net als Pinkola Estés. In Heldinne's Reis gebruik ik maar één klassiek godinnenverhaal (dat van Demeter en Persephone), maar de thematiek van allemaal is natuurlijk van belang in ons leven. Het zijn archetypen die over ons vaardig kunnen worden, zoals Medusa over mij.
Ik heb er ook wel eens een autobioles mee gedaan: ik gaf een handout met de korte kenmerken van Artemis, Athena, Hestia, Hera, Demeter, Persephone en Aphrodite, en vroeg de cursisten een gebed te schrijven aan één van hen.

Dit bericht is geplaatst in autobiobibliografie, schrijven met de tags , . Bookmark de permalink.

2 Reacties op godinnen

  1. Ferrara schreef:

    Leuk dit. Enkele jaren geleden vierde een vriendin met een flink aantal vrouwen haar 50e verjaardag en had daarbij Godin en Training ingehuurd. Topdag!! http://www.godinnentraining.nl/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *