vreemde kostgangers

big 5De Big 5 is een talig instrument, dat uitgaat van de manier waarop wij mensen karakteriseren.
Aldus de flaptekst van dit boek, dat ik gekocht heb omdat er meer dan 10000 woorden voor menselijke eigenschappen instaan. Een schatkamer voor schrijvers, niet alleen om te kunnen omschrijven hoe iemand is, maar ook om inspiratie uit op te doen. Je zou het zelfs als schrijfveerboek kunnen gebruiken, sla het maar open en schrijf vandaag iets over een gulzig iemand, of een nonchalant iemand, of iemand die losbandig, afwezig, ijskoud, ruimdenkend of karakterloos is.
Hee, dat is een mooi woord, dat laatste. Daar ga ik nog even een echte schrijfveer van maken, alvast voor volgend jaar.
Bij ieder woord staat nog weer een enorme lijst van synoniemen en zelfstandige naamwoorden die bij die eigenschap horen. Bij karakterloos staan bijvoorbeeld drolbaars, platbroek, stropop, vent van likmevestje.

Dit bericht is geplaatst in autobiobibliografie, schrijfveren met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.