dagboekschrijven

baldwin 2016-07-08 11.24Een aantal van de boeken over dagboekschrijven die ik in Amerika van de biep had geleend, heb ik later alsnog aangeschaft via Amazon – tweedehands boeken vaak voor maar 1 cent te koop! – omdat ik ze opnieuw nodig had voor Heldinne's Reis.
Life's Companion heeft als ondertitel Journal Writing as a Spiritual Quest, en het is opgezet als een reisboek, voorzien van prachtige, Indiaans aandoende tekeningen.
Momenteel heeft mijn dagboek weinig van een spirituele reis, of het moest zijn omdat ik mijn dromen opschrijf als ik ze nog weet. Verder is het zakelijk: hoe de lichamelijke toestand is, wat ik gedaan of gemaakt heb – maar heel soms komt er weer een reisbericht, een stukje groei.
Ik weet nu ook – oud en wijs – dat zulke dingen in golven gaan. De perioden van grote, snelle groei, en de perioden van pauze en inkeer wisselen elkaar af. Bovendien vindt veel onuitspreekbaars zijn weg in het beeldende werk dat ik doe.
Op een gegeven moment heb je het ook allemaal wel eens opgeschreven. Ik heb best veel van de dagboekboeken ook weer weggedaan, en alleen die bewaard die me iets bijzonders brachten toen ik ze voor het eerst las.
Ik neem me voor om ooit mijn dagboeken te herlezen en op te tekenen wat ik wanneer las, en wat ik erover opschreef. (In het begin vergat ik vaak bij citaten te noteren uit welk boek ik ze had, kan mezelf achteraf wel voor de kop slaan.)

Dit bericht is geplaatst in autobiobibliografie, schrijven met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *