creëerveer

call 2016-07-07 10.30Ik herinner mij The Call to Create als ook een van de meer doorslaggevende boeken. Ik heb het meerdere keren gelezen, maar heb er niets in onderstreept – jammer, want dan had ik nu een paar kant-en-klare citaten gehad om aan te geven waardoor het zoveel indruk maakte.
Ik weet nog wel dat het gaat om creativiteit in heel algemene zin, en dat niemand moet zeggen "ik ben niet creatief" of "zij is zó creatief" want iedereen is creatief. Iedereen is dagelijks bezig met iets te scheppen, met keuzes hoe het leven in te richten, of de woonkamer, of de sla in de schaal.
Maar als dit een schrijfveer was, zou ik mezelf erop betrappen dat ik aan het theoretiseren sla omdat ik de diepte niet in wil.
Het rare is – en ik heb geen idee of dit kan kloppen – is dat ik een heel vage herinnering heb dat ik dit boek lees in het logeerbed bij mijn ouders. En dat ik me ontzettend geraakt voelde door iets wat ik las.
Ik zie nu dat er drie uitgeprinte blaadjes (Amerikaans formaat) achterin zitten. Een een lijst met emotions, op de andere twee een lange rij Meditation Questions. Die vind ik terug op de computer, ze zijn van 16 december 2003. Twee prachtige lijsten vol schrijf- en creëerveren. Ik zal ze maar online zetten, dan heeft iedereen er iets aan.

Dit bericht is geplaatst in autobiobibliografie, schrijfveren met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *