mythisch

campbell 2016-06-19 10.24Nog twee Campbell-boeken. An open life kocht ik pasgeleden, ik had het in het Nederlands maar de vertaling was zo erbarmelijk dat het zonde was van de prachtige, wijsgerige inhoud. Omdat het, net als The Power of Myth, in interviewvorm is, horen we Campbell aan het woord, over kunst, mythen, religie, symboliek, liefde, zelfverwerkelijking – hij geeft geen richtlijnen of adviezen, hij vertelt alleen maar hartstochtelijk over wat hij weet.
Transformations of Myth Through Time kocht ik twee jaar geleden voor de luttele somma van $2,40. Een rijk geïllustreerde neerslag van wat blijkbaar ook een tv-serie is geweest. Wat missen wij hier toch veel! Het gaat over mythologie vanaf de ouwe oertijd tot en met de middeleeuwen.

Dit bericht is geplaatst in autobiobibliografie, schrijven met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *