levensbomen

prinsenberg 2016-06-11 10.30Biografisch Leren en Werken is een van de mooiste boeken over autobiografisch schrijven. Of werken, want het gaat niet alleen schrijvend, het gaat ook beeldend. Houd in gedachten dat je niet bezig bent te bewijzen dat je talent hebt om te schilderen of tekenen. Je bent bezig iets uit te drukken dat (nog) geen woorden heeft. Denk er niet teveel over na, begin gewoon en 'duid' de schildering later alsof het een droom was (ik denk soms dat ik dat met mijn collages zou moeten doen).
Maak bijvoorbeeld een tekening van je levensweg. Hoe is het landschap, de lucht? Wat kom je onderweg tegen?
Of maak een schilderij van je levensboom. Wat is het voor boom, en is hij kaal of zit hij vol in blad?
Het is een boek voor mensen die zelf met hun autobiografie aan de slag willen, en voor wie daarin – al dan niet therapeutisch – andere mensen wil bijstaan. Prinsenberg schrijft wijs en inspirerend, ik heb er veel aan gehad.

Dit bericht is geplaatst in autobiobibliografie, schrijven met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *