lerares

stone 2016-06-01 08.07Dit boek is al uit 1976, en waarom het nog meer dan 25 jaar moest duren voor het op mijn pad kwam, weet ik niet. Het was immers ook al lang in het Nederlands vertaald.
Maar ja, when the pupil is ready, the teacher appears. Pas toen Marilyn French mij de ogen had geopend voor de vanzelfsprekendheden van het patriarchaat – die ik altijd, zonder vragen, als realiteit had geaccepteerd, zoals je je als klein kind ook niet kunt voorstellen dat in andere gezinnen hele andere regels en gebruiken gelden – stond ik open voor het idee van vrouwelijke goden, voor de mythen van Inanna, Sofia, Demeter, noem ze allemaal maar op.
Ik zal het misschien niet opnieuw lezen, maar het behoort wel tot de afdeling stut en schraag.

Dit bericht is geplaatst in autobiobibliografie met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *