bevaderen, bemoederen

maiden kingIk weet niet meer waar en wanneer ik The Maiden King heb gekocht. Vermoedelijk – gezien de ondertitel - toen ik begon met het ontwikkelen van Heldinne's Reis. The reunion of masculine and feminine, daar gaat Heldinne's Reis over. Daarom heet de laatste etappe ook: samen op reis.
En dat geldt voor mannen én vrouwen. In het ideale geval ontwikkelen ze allebei al hun eigenschappen, mannelijke en vrouwelijke, en verenigen die in zich. De vrouw kan zichzelf bevaderen en bemoederen, de man kan zichzelf bemoederen en bevaderen.
Dit komt allemaal voort uit de Jungiaanse psychologie, die ik mateloos interessant vind.
Het eerste hoofdstuk (met daarin het sprookje van waaruit dit boek geschreven is) staat hier.
Ooit stond ook het complete boek Jungian Novel Writing als word document online, dat is in dit opzicht een fantastisch boek.

Dit bericht is geplaatst in autobiobibliografie, schrijven met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *