tarot en heldenreis

tarot 2016-05-31 09.31Op 8 april 1998 (paasvakantie, bedenk ik nu) kocht ik Werken met de Tarot in Heerenveen. Ik weet niet meer wie me op het spoor zette van de Tarot, misschien een van de dames van onze Aberdeense leesclub. Omdat dit boek zo nuchter en bijna wetenschappelijk de betekenissen van de kaarten bespreekt, sprak het me meteen erg aan.
Het bijzondere van de Tarot is dat de kaarten geen antwoord geven, maar dat ze altijd aansluiten bij het wezensprobleem waar de vraag uit voortkomt. In moeilijke situaties voel ik me altijd gesteund door het antwoord dat ik al kende.
Toen ik van dezelfde (Duitse) schrijver het boek Tarot en de Reis van de Held tegenkwam, was ik blij verrast. Dit gaf een hele mooie uitdieping van de Heldenreis, met voor elke etappe prachtige, inspirerende voorbeelden en illustraties.

tarot Heldenreis

afbeelding
Dit bericht is geplaatst in autobiobibliografie, schrijven met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *