wierook

Houston 2016-05-09 08.12Ik heb in de loop der jaren heel wat boeken verzameld die met mythologie, psychologie en de Heldenreis te maken hebben. De materie is mateloos interessant, en kan ook ontaarden in vaag geneuzel waar ik ontzettend allergisch voor ben. Iedereen kan zulke concepten ombuigen naar eigen inzicht en doelgroep, natuurlijk heb ik dat ook gedaan, maar – naar ik hoop – wel met beide voeten op de grond.
Dit boek is op het randje. Jean Houston weet heel veel (een beetje zoals Campbell), en past het toe met meer oog voor het vrouwelijke aspect. Sommige hoofdstukken in dit boek zijn mij te wierookwuivend en mantrazingerig, maar het hoofdstuk over Story en Myth is dan weer helemaal het bewaren waard. Ik kocht het tweedehands via amazon, maar het is wel een gesigneerd exemplaar, en bovendien helemaal in mijn Heldenreiskleuren!

Dit bericht is geplaatst in autobiobibliografie, schrijven met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *