Heel Belangrijk

progoff 2016-05-08 10.52At a Journal Workshop komt weer van de Half Price Books, en wel in 2004. Ik was in Houston een schrijfgroep begonnen en zag dat steeds meer voor me als iets wat ik ook in Nederland zou kunnen doen. Dus als je dan zo'n beroemd boek ziet voor zo weinig geld, dan ben je blij.
En toch heb ik er in al die jaren nog niets mee gedaan. Het is een enorm intensieve workshop, die je al dagboekschrijvend met jezelf moet doen. Je moet verschillende secties inrichten om over verschillende dingen te schrijven, en zo kom je tot een diepe zelfkennis, en heb je een methode om innerlijke problemen de baas te worden.
Maar ik héb al zoveel geschreven over mijn leven (vooral ahv The Artist's Way) en zolangzamerhand ben ik daar wel een beetje klaar mee.
stepping stones x12 desaturated merged layersWat ik trouwens voor mijn lessen nog uit dit boek gehaald heb is het idee van de Stepping Stones, belangrijke keerpunten in het leven. Ik weet nog dat ik mooie handouts maakte met gefotografeerde keistenen erop (een paar had ik speciaal gekocht bij de Praxis).
Dus al met een al een boek dat erin slaagt zich als Heel Belangrijk voor te doen zonder dat ik zeggen kan dat ik er heel veel aan gehad heb.

Dit bericht is geplaatst in autobiobibliografie, schrijven met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *