ziel

jung 2016-04-09 12.08Dit kocht ik in Leeuwarden bij De Slegte, alleen al vanwege de titel natuurlijk. Het leeslint zit bij bladzij 130, en ik vermoed dat het nooit verder zal opschuiven. Jung lijdt aan dezelfde patriarchale ziekte als Campbell: ze beschrijven de vrouw uitsluitend in relatie tot de man.
Ik volg op Facebook een Jung-pagina, en daar werd vandaag een citaat geplaatst dat dat mooi illustreert:
Woman is world and fate, that is why she is so important to the man. ~ Carl Jung, Letters Vol. II, Page xxxii
Dus schenkt hij me vreugde, deze Held en zijn Moederarchetype? Toch wel. Een beetje snobisme, zo van kijk mij eens geleerd zijn. Een beetje inspiratie, want ook Jung vind ik superinteressant. Ik heb zoveel bewondering voor mensen die zo verschrikkelijk veel weten en daar in hun geschriften ook moeiteloos over kunnen beschikken.
Om het in Jungs woorden te zeggen: " … een wezen dat die ideeën, vormen en krachten uitdrukt die de ziel aangrijpen en vormgeven." Mijn ziel in elk geval wel.

Dit bericht is geplaatst in autobiobibliografie met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.