verknipt

psych 2016-04-30 09.20Dit is een uitstekend boek over psychiatrie, Cullberg is een schrijver die met mededogen de verschillende psychiatrische aandoeningen beschouwt. Ik zit te bedenken waarom ik het destijds (1988) meenam uit de biep (het is een afgeschreven exemplaar), en herinner me dat ik toen al last had van hyperventilatie en paniekaanvallen. Als je ergens precies verwoord ziet waar je aan lijdt, wordt het al iets minder angstaanjagend.
Het moest dus mee naar Oman, en uit voorzorg heb ik Adam en Eva op de voorplaat zwart gekleurd. Boeken en LP's werden regelmatig door de douane in beslag genomen als er mensenvlees op stond afgebeeld. Bij iemand anders waren de blote kerstengeltjes uit zijn StilleNachtLPhoes geknipt.
Ik denk niet dat Cullberg iets heeft geschreven over de verkniptheid daarvan.

Dit bericht is geplaatst in autobiobibliografie met de tags . Bookmark de permalink.

2 Reacties op verknipt

  1. Nellian schreef:

    Mooi verhaal!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *