een prachtig schrijfboek

dufresne 2016-04-11 09.15Dit moet ik nog in Houston gekocht hebben. The Lie that tells a Truth is een van de betere schrijfboeken, stikvol goede tips. Er zit een briefje tussen met "tot hier verwerkt" erop. Alles wat ik erin onderstreepte, vond zijn weg naar de schrijftips of de schrijfcitaten. Ook voor Honderd Valkuilen heb ik er dankbaar gebruik van gemaakt.
Op Goodreads heb ik erbij geschreven: "Mooi poëtisch geschreven boek over allerlei aspecten van het schrijven." Want dat is ook zowat met schrijfboeken, sommige zijn zo saai geschreven, zo ongeïnspireerd, dat je er totaal je zin-in-schrijven van verliest. Dit boek staat vol mooie citaten, Dufresne spreekt je direct aan – ik weet niet hoelang geleden ik het voor het laatst opsloeg, en nu drinken mijn ogen het in. Dat moet wel vreugde zijn.

Dit bericht is geplaatst in autobiobibliografie, schrijven met de tags , . Bookmark de permalink.

2 Reacties op een prachtig schrijfboek

  1. Ferrara schreef:

    Wie weet pak jij je boek weer op. Of is het daar de tijd nog niet voor? Ik lees elders dat er belangrijke zaken goed bevonden zijn. Fijn!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *