cirkel van woorden

stones 2016-04-07 10.09Ha, hier is tenminste de prijssticker op blijven zitten. Ik bracht al eerder een ode aan de Half Price Books. (Ik mis De Slegte nog steeds verschrikkelijk.)
Ik blader het door en zie meteen weer waarom Circle of Stones destijds een noodzakelijk boek voor me was.
En nog.
Ik denk zovaak: kon ik, met de kennis van nu, maar praten met mijn moeder, mijn grootmoeders, en daar de moeders weer van. De oude tantes, al die vrouwen die me voorgingen en voor-leefden, maar die me toen ze nog leefden veel te weinig interesseerden.
En dat was het niet alleen: ik wist niet dat er vragen waren. Ik wist alleen de antwoorden, gegeven door mannen en vaders, antwoorden waarvan ik dacht – want zo werden ze gegeven - dat ze "de realiteit" waren.
Het is een boek dat meegewogen heeft in Heldinne's Reis, die cirkel van woorden.

stones 2016-04-07 10.14

Dit bericht is geplaatst in autobiobibliografie, schrijven met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *