moderne kunst

lynton 2016-03-07 09.40Ik weet niet meer wat ik al van kunst wist vóór ik aan kunstgeschiedenis begon in 1983. Van moderne kunst in elk geval niet veel. Dat is iets waar je meer van moet weten om het op waarde te kunnen schatten. Je moet ook het vocabulair leren om erover te kunnen praten. Als je dat vocabulair niet kent, en anderen het hoort gebruiken, denk je al snel dat zij interessantdoenerig bezig zijn, en ligt de veroordeling ("dat kan mijn zoontje ook!") om de hoek. (Zoals we pas nog zagen bij Teun van de Keuken.)
Dit boek stond op de basisboekenlijst, het geeft een degelijk overzicht dat ongeveer stopt bij de kubuswoningen. Dik dertig jaar verder zijn we inmiddels, ik zou me eigenlijk een nieuwe druk moeten aanschaffen. Maar die is er niet. Ik zie dat Arnason wel een aanvulling gekregen heeft. Maar eens over nadenken!

Dit bericht is geplaatst in autobiobibliografie, kunst met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *