later veel verdienen

CIMG7086Ik heb in een huis gewoond met tien jongens. Met een ervan woonde ik samen, achter dat zolderraam rechtsboven (ik ben 3 jaar geleden nog eens gaan kijken in Delft, en het was nog steeds een studentenhuis) en toen we gingen trouwen gaven de anderen ons dit boek.
De inhoud is prachtig omdat art déco nu eenmaal prachtig is, maar de vreugde komt toch vooral van de herinnering aan die zorgeloze, lolgevulde wilde jaren, de spreekwoordelijke studententijd, al deed ik toen maar twee jaar hbo en ging ik daarna aan het werk als biepjuf (kunstgeschiedenis deed ik later, in deeltijd).
Het motto van ons huis stond destijds op de voordeur geschilderd: allemaal jongetjes met één meisje die stonden voor LVV. Later Veel Verdienen. Ben benieuwd wat er van ze geworden is.

 
arwasarwas 2016-03-02 09.56

Dit bericht is geplaatst in autobiobibliografie, kunst met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *