God en vaderland enzo

kroniek 2016-02-28 10.16pil 2016-02-28 10.19Nog drie dunne dingetjes op de plank. Uit de nalatenschap van oma. Die Wereldkroniek, geen idee wat voor blad dat is, en of het nog bestaat. (wel online) Mijn oog stuit op een vreemd-stellige bewering over de pil, van "een medicus." Oude blaadjes zijn altijd leuk, en ik snap wel waarom oma juist deze nummers bewaard heeft. Ik weet niet of ik ze nog bewaren moet, ze zullen weer als zand naar de bodem van mijn bewustzijn zakken, en over een paar jaar zal ik ze weer nieuwsgierig inkijken, tenzij ik ze nu maar wegdoe.
Het kerstboek is natuurlijk veel leuker. Oma heeft het gekregen toen ze tien was, de toon is W.G. van Hulst-enthousiast en lief. kerstboek 2016-02-28 10.17Er werd bij mijn opa en oma niet aan godsdienst gedaan, opa deed er zelfs vaak wat spottend over – "dat 's Heeren zegen op u daal' gelijk een heiblok op een paal" – en dan is het grappig om te merken dat zij blijkbaar uit een heel ander nest stamde.
Alweer te laat om het er nog over te hebben. Die Wereldkroniek zegt ook duidelijk dat ze niets moeten hebben van godsdienst of politiek.
kroniek 2016-02-28 10.21Nu heb ik geen idee wat oma zelf vond. Hoop dat ze er in het hiernamaals van komen, die goede gesprekken.

Dit bericht is geplaatst in autobiobibliografie met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *