eerbied

ozinga CIMG1764Dit zijn twee van de meest eerbiedwaardige boeken in mijn bezit. Ik denk dat ik ze op de kop getikt heb bij de Haagse Boekenbeurs in Delft, een verrukkelijk antiquariaat aan de Hippolytusbuurt, waar altijd klassieke muziek op stond, en de regen zo heerlijk raasde op het daklicht achterin de winkel. Uren kon ik er sneupen.
ozinga CIMG1763Ze kostten 35 gulden per stuk, deze mooie boeken uit de serie De Schoonheid van Ons Land, de tekst is doorwrocht en wetenschappelijk verantwoord, en de foto's zijn groot en duidelijk. Ze zijn van vlak na de oorlog (1949 en 1953) en weerspiegelen een tijd waarin er nog meer geloof was in verheffing dan in … ja, hoe zal ik het noemen, die tegenwoordige neiging om alles aan te passen aan de laagste gemene deler.
Zo kan wat vreugde schenkt ook verdrietig maken.

Dit bericht is geplaatst in autobiobibliografie, kunst, tijdgeest met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *