boek-in-doos (2)

bourg CIMG1727Oh, oh, alweer zo'n prachtig boek-in-doos. De Bourgondische Nederlanden. Ik heb nu al zo vaak gezegd hoe dol ik ben op de late gotiek, op die prachtige, rijke, ontroerende kunst, waar de Renaissance zo kil en weloverwogen bij afsteekt, ik weet nog hoe ik Florence vond tegenvallen, al dat precies uitgerekende marmer, die nette verhoudingen.
Ik zal dit boek inmiddels zo'n kleine dertig jaar hebben. De afbeeldingen zijn fantastisch, de tekst heb ik nooit gelezen omdat ik de kennis over die tijd uit wetenschappelijke publicaties haalde. Ik stelde me wel voor dat ik het met kindeke zou doorbladeren, of met een eventueel kleinkind zelfs, oma vertelt over kunst.
Maar welbeschouwd staat het al die jaren stil in de kast. Te duur om weg te doen, te duur om er plaatjes uit te knippen, terwijl ik dat het liefst zou willen. Ik weet niet meer hoeveel het destijds kostte, maar in Ons Erfdeel wordt geklaagd over de prijs, daar ga je toch niet in … nee! … Hella!
(Ik zie het nu online voor gemiddeld €80,00 aangeboden worden. Iemand belangstelling? 😉

Dit bericht is geplaatst in autobiobibliografie, kunst met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *