ieder jaar opnieuw

krabbe 2016-01-21 10.06pjotr CIMG1626Het is zo'n mooie titel: een tafel vol vlinders. Maar het boekje ligt als een dooie rups in mijn hand, het heeft me niets te zeggen. Of ik het ooit gelezen heb? Vast wel. Geen idee. Het enige boek van Tim Krabbé dat me bijgebleven is, is Het Gouden Ei.
Buiten dwarrelt heel fijne motsneeuw, een koolmees scharrelt in de hortensiapot waar de zaadbol ingerold is na mishandeling (missnaveling) door een dikke kraai. Pjotr zit op zijn papyruseetkastje en volgt het getjilp nauwlettend. En nee, ik doe de balkondeur niet open want het is min vier. Hij drukt zijn neusje tegen het raam.
Al die boekenhypes – ze gaan voorbij en beklijven maar nauwelijks. Misschien zou je je beter kunnen beperken tot een paar meesterwerken, en die ieder jaar opnieuw lezen. Zoals je ieder jaar opnieuw geniet van sneeuw en vogeltjes.

Dit bericht is geplaatst in autobiobibliografie met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *