donkerrood met goud

dostojewski 2016-01-03 11.15dostojewski 2 2016-01-03 11.15Ik had geen idee welk boek het was, dat eerste boek van plank tien. Of ik dacht eigenlijk Van Socrates tot Bergson, of Geschiedenis van de Westerse Filosofie, die heb ik allebei ooit gehad en ze waren ook donkerrood met goud. Maar het was dus dit oude boek over Dostojewski van wie ik nu nog steeds niets gelezen heb.
Paps heeft het aangeschaft in 1982, en in 1984 uitgelezen. Hij heeft er (tamelijk veel) spelfouten in verbeterd, zinnen in onderstreept (met lineaal, maar toch, met pen!) en woordverklaringen bij geschreven. Gecapitonneerd, bijvoorbeeld, gebrocheerd, en mantilla. Dat verbaast en vertedert mij ook wel, ik dacht toch dat pap altijd álles wist. Zo deed hij ons tenminste geloven.
Al met al een wonderlijk erfstuk, dit boek. Niet direct een vreugdevonker, eerder een raadsel. Ik gooi maar weinig weg de laatste weken.

Dit bericht is geplaatst in autobiobibliografie met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *