ROMAMOR

rome 2015-12-21 10.06Oh Rome, stad van mijn hart. Ben ik er maar drie keer geweest? Een keer met school, een keer met kunstgeschiedenis, en een keer met kindeke. Die laatste keer was het verrukkelijkst, we verbleven in een appartementje op zes hoog, vlakbij het Colosseum, midden tussen de echte mensen. Zij was ook met school geweest, dus de meest voor de hand liggende bezienswaardigheden konden we overslaan. In plaats van in de Sint Pieter gingen we op de Sint Pieter, en in plaats van "de" catacomben bezochten we die onder de Sant' Agnese waar verder niemand was.
Alle keren bezochten we de San Lorenzo. Met kunstgeschiedenis heb ik daar mijn scriptie en referaat over gehouden, het is een kerk met een bijzondere geschiedenis, daterend vanaf de vroegste eeuwen van het Christendom.
Hoe al die lagen van geschiedenis daar over en door elkaar liggen, hoe je daar midden tussen kunt wonen – als er één plek op aarde is waar ik wel voor altijd naartoe zou willen verhuizen, is het Rome.

Dit bericht is geplaatst in autobiobibliografie, kunst met de tags . Bookmark de permalink.

1 Reactie op ROMAMOR

  1. Bettina Grissen schreef:

    Rome is de enige stad waar ik serieus van heb onderzocht of ik er zou kunnen wonen. Helaas, ik zal het met heel vaak op vakantie gaan moeten doen, maar ik herken je liefde voor Rome helemaal. Rome heeft alles, geschiedenis, kunst, de prachtigste kerken en de meest bescheiden kerkjes, heerlijk eten en een fantastische cultuur.
    Ja, Rome. Meer hoef je dan ook niet meer te zeggen.

    Groetjes,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *