machteloos

achmatova 2015-11-16 09.07Ik ken haar niet, Anna Achmatova, ik weet niet wat ze hier doet. Marie Kondo weet het al: geen vreugde. Het zal mijn romantische inborst geweest zijn, die haar naar mijn boekenkast voerde. Liefdesgedichten, altijd prijs. Wie weet hoopte ik nog op een nadere kennismaking met de man die mij zulke boeken naliet. En wie weet kocht hij het op zijn beurt weer in de hoop op een nadere kennismaking met zijn eigen inborst.
Een liefde die machteloos maakt, is dat wel liefde?

Dit bericht is geplaatst in autobiobibliografie, gedichten met de tags . Bookmark de permalink.

1 Reactie op machteloos

  1. elly schreef:

    Ik vraag me ook altijd af of wij wel weten wat dat is. Ik denk dat ware moederliefde nog het dichtste in de buurt komt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *