decorstuk

greshoff 2015-11-11 10Wie is Jan Greshoff en wat doet hij bij mij op de plank? Ik blader door zijn poëzie en geen vonkje vreugde springt mij in het oog. En geen herkenning ook. Alleen maar grumpycatse regels van iemand die de burgerij bespot zonder eraan te willen ontsnappen. (Maar wie ben ik, en wie is hij.)
Toch staat het al sinds 1982 bij mij in de kast, decorstuk voor belezenen. Het moet nu maar eens afgelopen zijn.
Wat is het toch goed, dit Marie Kondoën. Ook de onaantastbaar gedachte monumenten sneuvelen, wat een ruimte biedt dat!

Voor liefhebbers: het boek staat nu op Marktplaats.

Dit bericht is geplaatst in autobiobibliografie, gedichten met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *