volgende plank

boekenplanl R3En er is alweer een plank klaar. Door naar de derde plank van boven, rechter kast.
Helemaal links de Venus van Milo uit mijn ouderlijk huis, met aan haar voeten het kristallen VenusvanMilootje dat ik van oma kreeg. Dan de Boeddha van pappa in een lijstje. Ik heb van de snuisterijen van mijn ouders alleen die dingen meegenomen die me herinnerden aan de gelukkige aspecten van mijn jeugd, en hij hoorde daar zeker bij, al zou ik niet kunnen omschrijven waarom.
Voor hem twee engeltjes, een van een vriendin, een van een cursist, met beide voelde ik me gewaardeerd en liefgehad. Dat geldt ook voor de drieling in het midden: allemaal cadeautjes van kindeke: een "dik wief" (kunstbeeldje), een "opkikkertje" en een bibberend pinguintje.
Helemaal rechts in navolging van mijn moeder een verzameling zilveren lijstjes met familiefotootjes (ikzelf in het midden, geflankeerd door twee van kindeke, daarachter mijn oma als baby met haar broertje, en mijn pake en zijn zusje). Daarachter de trouwfoto's van opa en oma, en pake en beppe. De rechter boekensteun is weer een brok versteend hout.
Oja, en bovenop de boeken ligt een recent aangeschaft exemplaar van Ingenieurs van de Ziel van Frank Westerman. Ik bestelde het bij Boekwinkeltjes omdat we het gaan lezen met de leesclub, en het bleek een Dwarsligger! Mijn eerste!

Dit bericht is geplaatst in autobiobibliografie met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *