storm

storm 2015-10-24 11.32Het volgende boek op de plank is Proust. Ik lees nu de Engelse vertaling maar heb het nog niet verder geschopt dan hoofdstuk 1.
Daarnaast staat Amos Oz, een schitterend boek dat ik zeker niet wegdoe.
Ook Storm in Juni is zo'n dikke leeslintjesturf. Ik heb het gelezen tot bladzij 314 (van de 508). Sommige boeken hoef je misschien niet uit te lezen. Ik herinner me wel dat ik ervan onder de indruk was, en dat het me een stukje geschiedenis bijbracht dat ik niet kende: de vlucht van de Parijzenaars voor de Duitsers, in juni 1940.
De schrijfster van het boek kwam om in Auschwitz. Haar dochter besloot het tweeënzestig jaar nadien te publiceren. Misschien juist in deze tijd een boek om weer in te duiken.

Dit bericht is geplaatst in autobiobibliografie met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *