onderwatergedoe

jung 2015-10-26 09.56Ik pak dit boek uit de kast (ik ben al op bladzij 22), en laat me meteen verleiden om een online typologietest te doen. Ik blijk een INFJ, en daar zijn er maar weinig van, bijzonder!
Ik heb het altijd al leuk gevonden om zulke tests in te vullen, of andere typologieën te bestuderen: enneagram, astrologie, noem maar op. Het is ook een ideale manier om fictieve personages te creëren die heel anders in het leven staan dan jijzelf als schrijver. Anders worden het toch makkelijk allemaal kloontjes.
En Jung heeft toch ook wel veel invloed gehad, al heb ik van hemzelf maar weinig gelezen. Wel Memories, Dreams, Reflections – dat heeft veel indruk gemaakt. Maar hij werkt door in Campbell, in Cameron, noem maar op. Al dat onderwatergedoe interesseert mij, verrijkt mij. Brengt vreugde.

Dit bericht is geplaatst in autobiobibliografie met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *