een schrijver die schrijft

oek 2015-10-11 09.47Ja, het lezen van Pier en Oceaan schonk vreugde. En ik vind wat Oek de Jong over schrijven schrijft en zegt ook altijd zo mooi, ik heb hem hoog zitten. Hij zei bijvoorbeeld "Mensen hebben vele redenen om een kunstwerk te willen maken, maar de belangrijkste is die waarover het minst gesproken wordt: het volmaakte geluk dat je voelt als je jezelf vergeet en het grote vanzelf zich voordoet."
Of dit: "Ik voel dat ik veel dichter bij de 'waarheid' kom, het wezenlijke van mijn leven en van hét leven, wanneer ik fictionaliseer."
Hij is kunsthistoricus en zegt dingen als "Zoals Caravaggio schilderde, zo wilde ik schrijven." Zonder elke week met zijn kop op teevee waanwijze dingen over kunst te debiteren die de goegemeente voor waar aanneemt.
Een schrijver die schrijft.
Hij blijft.

PS nog een Dorrestein weggedaan, niet meer apart over geschreven

Dit bericht is geplaatst in autobiobibliografie, kunst, schrijven met de tags . Bookmark de permalink.

4 Reacties op een schrijver die schrijft

  1. Joke schreef:

    Soms vergeet ik gewoon welke boeken hier nog ongelezen staan te wachten (in dit geval een e-book, die zie je niet dus die verdwijnen uit mijn aandacht). Pier en oceaan is daar één van, die ik echt totáál vergeten was! Zo te lezen is dat wel een boek (het zijn twee delen als ik het wel heb) dat mij ook vreugde gaat geven. Wat fijn zo'n vers herondekt, nog te lezen, vreugdeschenkend boek!!

  2. Sagita schreef:

    Dank zij e-book heb ik dit boek gelezen. Het is n.l. weer zo'n dik boek dat ik gewoon niet in mijn handen kan houden. Op de e
    e-reader heb ik ook geen last van 'nog zo'n stuk' juist omdat ik het niet zie. Maar Hella ja prachtig boek. Met veel genot gelezen en ik raad het mensen dikwijls aan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *