brieven van schrijvers

brieven 2015-10-31 10.30Wat staan er toch nog een bende ongelezen schatten in de kast. Ik lees graag brieven van schrijvers en kunstenaars. Daar zijn zij zelf aan het woord, in tegenstelling tot biografieën waar het altijd de biograaf met zijn bewijsvoering is, die aan het woord is.
Toch kan een brievenboeksamensteller ook nog veel misdoen. Door alleen te focussen op een bepaald onderwerp. Ik herinner me de brieven van Annie MG Schmidt, waar héél soms in een noot iets stond uit een niet-opgenomen brief, waarin het dan wél ging over haar schrijfproces. De samensteller was alleen geïnteresseerd in haar liefdesavonturen. Een verschrikkelijke gemiste kans.
Dus ik hoop maar dat dit boek me meer vreugde zal schenken.

Dit bericht is geplaatst in autobiobibliografie met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *