verblinding

canetti 2015-10-30 10.00Toen ik schreef over de Fakkel in het Oor realiseerde ik me geloof ik niet dat ik Het Martyrium ook heb. Ik heb altijd mijn bibliotheek keurig op alfabet gehad zoals het een biepjuf betaamt, en sinds ik terug ben in Nederland heb ik de boeken altijd maar zo in de kast geklapt, nog wel soort bij soort (Engels, Nederlands, fictie en non-fictie, en grote boeken op de onderste planken) maar niet meer alles van 1 schrijver bij elkaar.
Zo kwam ik er pas achter dat in mijn schrijfboekenkast (hier waar ik mijn stukjes typ) nóg een Gilgamesj-epos staat. Een oudere uitgave, die ik vermoedelijk van paps kreeg toen hij die nieuwe aanschafte. Ik moet nog kijken welke vertaling me meer aanspreekt.
Ik lees achterin dat Het Martyrium een van de vrouwonvriendelijkste boeken ter wereld is. Het zal mij benieuwen. Ik vond de Canetti van de Fakkel een interessant mens. Hij zal zijn redenen gehad hebben om een dergelijk boek te schrijven. En ik vraag me nu al af waarom het niet Verblinding heet.

Dit bericht is geplaatst in autobiobibliografie met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *