leven nu

life now 2015-09-18 09.45Dit is een boek uit een vorig leven. Zelf heb ik er niet aan bijgedragen, wel ken ik verschillende van de Shell-vrouwen die, in verhaalvorm, essay of poëzie, een beeld hebben gegeven van (een aspect van) het leven als expat-vrouw.
Het boek is uit 1996, langzamerhand werden expatvrouwen iets minder vrouw-van, het bedrijf deed echt zijn best om ze een stem te geven, en mogelijkheden zich te ontwikkelen of een carrière voort te zetten in het buitenland.
Wat ik me van dit boek herinner (misschien gekleurd door eigen herinneringen) is dat het een stem geeft aan de moeilijkere kanten van het expatbestaan. Iets waarover weinig werd gesproken, ik heb nergens zoveel mooi weer gespeeld zien worden als daar. Mensen die scheidden, mensen die aan boze ziektes overleden, mensen die het niet redden door heimwee of depressie, ze smolten geruisloos weg uit de gemeenschap van beautiful people.
En als ik het boek opensla, zie ik ook allerlei positieve verhalen over de exotische avonturen die het bestaan natuurlijk ook bood. Een bestaan dat ik niet had willen missen omdat het me heeft gemaakt tot wie ik nu ben. Life now.

Dit bericht is geplaatst in autobiobibliografie met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *