Hella

oeroeg 2015-08-15 10.29Het is niet te geloven, maar ik las Oeroeg voor het eerst, toen het het NederlandLeestboek van 2009 werd. Ik kende Hella Haasse eigenlijk vooral als voornaamgenoot, en als schrijfster van romantische historische boeken, het Woud der Verwachting mijn lievelings.
Ik vond Oeroeg vooral zo prachtig zintuiglijk, ik herinner me een zwempartij in een diep, duister meertje in de jungle …
In 2012 lazen we het Woud met de leesclub, ik was de inleider en verdiepte me toen pas in haar leven en hoe bij haar het schrijven ging. Zo boeiend! hoe haar ervaringen in de Tweede Wereldoorlog werden omgebogen naar de ervaringen van die gevangen Bourgondische prins. Hoe ze ook het verdriet om haar jong gestorven dochtertje erin kwijtkon.
Pas beluisterde ik het marathoninterview met Haasse. Een aanrader voor schrijvers en lezers.

Dit bericht is geplaatst in autobiobibliografie met de tags . Bookmark de permalink.

2 Reacties op Hella

  1. Liesbeth schreef:

    Dank voor de tip, ga ik naar luisteren!

  2. Ferrara schreef:

    De scharlaken stad tijdens vakantie op locatie gelezen. Dan ervaar je wat research doet om een boeiend boek te schrijven. Keihard werken. Prachtmens.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *