een kwijt boek

japin 2015-08-07 09.39Ik verheug me nu al op het nieuwe boek van Japin, De Gevleugelde. Ik vond al zijn boeken prachtig, behalve Maar Buiten is het Feest. Ik kijk even in de kast waar de rest staat, en zie dat De Overgave – de mooiste! – er niet tussen staat. Heb ik hem uitgeleend? Meteen ben ik zo onrustig dat ik niet verder kan schrijven.
Maar ik ben dol op Japin. Hoe hij een bestaande geschiedenis omtovert tot een verhaal! Niet een based on a true story navertelling, wat meestal een garantie is voor een waardeloos boek of een saaie film, maar een gezichtspunt kiezend, een focus, een thema, dat zorgt voor eenheid en spanningsboog.
En nu Mijn Overgave terug!

Dit bericht is geplaatst in autobiobibliografie met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *