verre landen

oz 2015-07-08 10.30Dit boek las ik nog niet zo lang geleden – nadat ik Een Verhaal van Liefde en Duisternis had gelezen – en weer blijft meer de sfeer dan het verhaal me bij. Het was een dromerig boek, over een man die na de dood van zijn vrouw op hun gezamenlijk leven terugkijkt, en een nieuw leven voor zichzelf moet uitvinden.
Tegelijk geeft het – zoals de boeken van Murakami – een fascinerende inkijk op het dagelijks leven in een onbekend land (Israel in dit geval), iets wat mij altijd een opwindender leeservaring bezorgt. Ik zou veel meer boeken uit verre landen moeten lezen, denk ik, terwijl ik net in Magdalena van Maarten 't Hart ben begonnen.

Dit bericht is geplaatst in autobiobibliografie met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *