droom te koop

half price booksDe Half Price Books is een van de winkels in Houston waar ik nog regelmatig van droom. (De andere is de Tuesday Morning, een enorme outletwinkel vol begeerlijke hebbedingetjes variërend van tuinmeubels, glaswerk, speelgoed, sieraden, tot handtassen, zonnebrillen, keukengerei en notitieboeken. Zéér anti-Kondo.)
maitalnd 2015-07-09 10.02De Half Price Books was een kolossale schatkamer van tweedehands of afgeprijsde boeken, een boekenfestijn waar je dagelijks nieuwe schatten kon scoren. Met een boek koop je ook de droom van het lezen, en hoe gelukkig je dan even zult zijn, of hoe geboeid in elk geval.
Met dit boek kwam die droom niet uit. Ik heb het nooit uitgelezen.
Ik heb een ander boek van Maitland (erfenis van paps), Stilte als Antwoord, dat ik schitterend vond. Daarom is dit altijd blijven staan. Vreugde schenkt het niet, maar als iemand van jullie me kan vertellen dat ook dit een wonderschoon boek is, kan ik het wegdoen nog heroverwegen.

Dit bericht is geplaatst in autobiobibliografie met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *