twijfel en schuldgevoel

tinkers 2015-07-05 09.17Dit is weer zo'n schuldgevoelboekje. Gekocht wegens Pulitzer en lovende recensies, half gelezen en toch niet voldoende geboeid. Ligt het aan mij? Ben ik te dom, of is het boek simpelweg mijn genre niet? Het bladwijzertje maant me tot doorlezen. Zonde-van-het-geld trouwens ook.
Niet doen, zegt Marie Kondo. Het heeft je bij aankoop de vreugde verschaft die je op dat moment zocht. Nu schenkt het geen vreugde meer. Het is als die dure klerenmiskoop die je eeuwig in je kast laat hangen.

If you missed your chance to read a particular book, even if it was recommended to you or is one you have been intending to read for ages, this is your chance to let it go. You may have wanted to read it when you bought it, but if you haven’t read it by now, the book’s purpose was to teach you that you didn’t need it. There’s no need to finish reading books that you only got halfway through. Their purpose was to be read halfway. So get rid of all those unread books. It will be far better for you to read the book that really grabs you right now than one that you left to gather dust for years.

Maar misschien kan iemand me vertellen of het echt zo prachtig is als men zei? Dan begin ik er morgen in!

Dit bericht is geplaatst in autobiobibliografie met de tags . Bookmark de permalink.

7 Reacties op twijfel en schuldgevoel

 1. lethe schreef:

  Grappig genoeg dacht ik op het eerste gezicht dat het over het boek van Marie Kondo ging. De omslagen lijken ook wel enigszins op elkaar: http://ecx.images-amazon.com/images/I/51Kz4zmXqbL._SY344_BO1,204,203,200_.jpg (ben trouwens al een paar weken in blijde verwachting van dat boek - de andere titel die ik tegelijkertijd had besteld is wel al binnen, argh).

  Ik heb dit boek zelf nog niet gelezen (staat wel op mijn bieb-leeslijstje), maar Dovegreyreader was ook underwhelmed: http://dovegreyreader.typepad.com/dovegreyreader_scribbles/2012/02/tinkers.html

 2. Het boek zwerft ergens op mijn ereader rond, zonder dat ik er ooit aan begonnen ben. Ik wacht nog op het juiste moment en kan je dus niet verder helpen 🙁

 3. Joke schreef:

  Ik ook niet 🙁
  Ik heb het in mijn digitale bibliotheekje staan, met de intentie het ooit op mijn ereader te zetten. Toch zou ik het nog NIET wegdoen hoor, want je weet toch dat er voor elk boek een juiste tijd is. Ik heb de laatste tijd steeds vaker dat ik een boek dat ik eerder (dat kan best een paar jaar eerder zijn) heb weggelegd omdat het niet boeide later met plezier gelezen heb. Dan was dat het juiste moment om het te lezen, denk ik dan maar. En was ik heel blij dat ik het boek niet had weggedaan!
  Juist bij dit boek lijkt het me heel belangrijk dat je de rust en de concentratie hebt die dit boek vraagt (heb ik gelezen) en dat vraagt dus echt om het juiste moment.

 4. lethe schreef:

  Wordt mijn eerdere reactie niet geplaatst vanwege de links, of is er iets misgegaan?

  • Hella schreef:

   geen idee wat er gebeurd is Lethe! Hij stond als "niet toegelaten" terwijl ik daar nooit iets voor ingesteld heb. Zou kunnen dat het met de links te maken heeft, ik zal eens kijken. Goed dat je het even meldde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *