onder moeders vleugels

Alcott 2015-07-04 10.23Onder Moeders Vleugels. Wat een zalig boek was dat. Het leek me zo gezellig, zoveel zussen, en dan die Kleine Huis op de Prairie-sfeer, heerlijk. Ik leende het ongetwijfeld van de biep, ik herinner me de uitgave niet meer, maar jakkiba wat heeft deze Little Women een mónsterlijke voorplaat. Dat moest toch verboden worden.
Nu maakte Joke mij onlangs attent op het bestaan van The Internet Archive, en daar staat mooi de eerste uitgave uit 1868!
Dus dit kleine monstertje mag weg, en die oude ga ik binnenkort eens lekker herlezen!
(Of zal ik hem toch bewaren, voor als het oorlog wordt …)

Dit bericht is geplaatst in autobiobibliografie met de tags . Bookmark de permalink.

5 Reacties op onder moeders vleugels

  1. Adriaan Hendriks schreef:

    Als het oorlog wordt heb je misschien meer aan tulpenbollen. Wel opletten dat het biologische zijn.

  2. Joke schreef:

    Neem ook eens een kijkje op Girlebooks
    http://girlebooks.com/
    daar staan alleen (oudere) ebooks van vrouwen op, daar staan er ook een aantal van Alcott, o.a. deze. Het goede van girlebooks is dat ze hun boeken zulke mooie covers meegeven. En je komt er nog eens een onbekend pareltje tegen...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *