heldere koelte

marnix 2015-07-21 10.39Ik kreeg het op mijn achttiende verjaardag van oma, De Kroeg van Groot Verdriet. De titel alleen al! Ook weer zo'n boek dat al meereist sinds de middelbare school. Het speelt in New York, lees ik achterop, dat maakt me nieuwsgierig.
Wie was ik toen ik achttien was?
Zou ik dat kunnen teruglezen in dit boek, zoals ik het teruglas bij Vandeloo?
En is het niet wonderlijk hoe de Belgen mijn vroege leestoneel bevolken? Ik kan me mijn leeslijst niet meer compleet herinneren, maar de grote drie stonden er niet op, volgens mij. Wel Bernlef, Mensje van Keulen, Monika van Paemel, Andreas Burnier. Ik herinner me een heldere koelte. Wie ik was geworden na de troebele puberjaren. Even heel zeker weten wie je bent. En dan weer kopje-onder.

Dit bericht is geplaatst in autobiobibliografie met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *