gênant

barker 2015-07-12 09.34Het begint nu ronduit gênant te worden (en dat zal het nog heel lang blijven ook, vrees ik): het aantal ongelezen boeken in mijn kast. Ik dacht eerlijk gezegd dat ik deze van Pat Barker (zij van de Regeneration Trilogy, verplichte kost!) wél had gelezen, het was toch dat boek over die schoolklas? Ik lees wat er achterop staat en zie dat dat niet klopt. Trouwens, ook het ongebroken ruggetje bewijst dat het ongelezen is.
Dat is nog wel even een dingetje. Paps was zo ontzettend zuinig op zijn boeken, dat hij paperbacks met twee handen voorzichtig openhield en om een hoekje naar de letters gluurde. Uit pure dwarsigheid (veel erger is het met mij nooit geworden helaas) breek ik ze wreed open en streep en vouw naar hartenlust. Maar dat terzijde.
Met welk boek van Barker ben ik dan in de war? Of sowieso met een heel ander boek, zoals ook al het geval bleek bij The Queen and I?
Speak memory!
Voorlopig heb ik in elk geval nog genoeg te lezen.

Dit bericht is geplaatst in autobiobibliografie met de tags . Bookmark de permalink.

3 Reacties op gênant

  1. Joke schreef:

    Geneer je niet, ik heb minstens een derde van van mijn boekenbezit (en dat is best veel) niet gelezen. Ik heb heel lang de neiging gehad boeken (en ook nog vrij veel) te kopen 'voor later' en vervolgens ging ik dan naar de biep om daar (weer andere) boeken te halen. Dat 'voor later' moet in de meeste gevallen nog komen maar ik vind het persoonlijk een heerlijk gevoel, al die nog ongelezen boeken in mijn kast. Ik voel mij daarmee een rijk mens!

  2. Ik ben het helemaal met Joke eens. Al die ongelezen boeken zijn een prachtige schatkist met heel veel leesgenot voor mij in petto. Bij achterstallige klusjes denk ik aan de kozijnen die bijgeverfd moeten worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *