deutsch

kafka 2015-06-17 09.24Op school was ik best goed in Duits (moest ook wel, met een Deutschlehrer als Vati). Van sommige Duitse boeken was ik ook erg onder de indruk. Ik herinner me vooral Draußen vor der Tür (met dat zinnetje "ich bin der Andere, der ewig da ist") en natuurlijk Remarque. Im Westen nichts Neues heb ik pas herlezen, in het Duits, en dat ging nog prima. Vond het ook nog steeds een schitterend boek.
Toch lees ik nu vrijwel geen Duitstalige auteurs meer (ik denk dat Die Wand de laatste was). Op de een of andere manier kom ik er niet mee in aanraking. Al vind ik wel dat ik Hertha Müller zou moeten lezen.
Laat ik Kafka dan maar houden om mezelf daaraan te herinneren.

Dit bericht is geplaatst in autobiobibliografie met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *