voelen

vijand 2015-06-18 09.10Op 14 september 1974 heb ik De Vijand gekocht. Dat is mijn oma's verjaardag, het was een zaterdag, vermoedelijk waren we naar Leeuwarden gegaan en ben ik zelf nog even de stad in geweest. Ik was een groot bewonderaar van Vandeloo, ik herinner me ook De Muggen – heb ik daar niet een spreekbeurt over gehouden, of een werkstuk over gemaakt? Maar ik geloof dat het voldoende is om De Coladrinkers te bewaren, deze vijand heeft mij niets meer te zeggen.
Ik moet er ineens aan denken dat ik ooit een artikel las over het kopen van groente, dat je in de supermarkt groente of vruchten in je hand moest houden en moest 'voelen' of ze gezond waren voor je. Zo 'voel' ik ook of een boek nog iets betekent. En waarom dat voelen tussen aanhalingstekens? Omdat ik er zelf maar half in geloof?

Dit bericht is geplaatst in autobiobibliografie met de tags . Bookmark de permalink.

1 Reactie op voelen

  1. Adriaan Hendriks schreef:

    Gevoel is natuurlijk de vijand van het verstand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *