verre landen

TherouxIk ben een tijdlang verslingerd geweest aan reisboeken. Theroux, Raban, Thesiger, Bryson, ik verslond ze. Terwijl ik zelf in verre landen verwijlde, en mijn eigen reisboeken aan familie en vrienden stuurde.
En ik lees ze nog steeds graag. Ik denk dat het begonnen is met de oude jongensboeken van mijn vader, Met een Kwartje de Wereld Rond. En met Kleine Sjang. Van leunstoelreiziger naar echte reiziger terug naar leunstoelreiziger. Dit kleine boekje komt uit de serie 60p die werd uitgegeven ter ere van het 60-jarig bestaan van Penguin. Ooit herkende je een Engelseboekenlezer aan zijn helemaal oranje boekenkast.
Al met al een hoop nostalgie in zo'n klein boekje.
En het raarste is nog wel dat ik het nooit gelezen heb en dat het toch mag blijven.

Dit bericht is geplaatst in autobiobibliografie met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *